Skynda att älska

cocacolacup.jpg

Efter en månads tillgång till ljudböcker så det blev tecknande med inspiration från Alex Schulmans bok Skynda att älska. En central del i boken var även Coca cola-cup, en traditionsenlig fotbollstävling Alexs pappa anordnade för sönerna och som alltid skulle bli av oavsett vad. I den övre illustrationen försökte jag fånga minnet av coca cola cup efter pappans död.
I de nedre skisserna ville jag med hjälp av björkar (pappans favoritträd) symbolisera hur Alex redan som 7-åring började han ta ansvar för sin åldrande far.

Nattliv

Nu finns mönstret jag gjorde under mönsterkursen i våras i portfoliot. Mönstret textilprintades även så när farmor hjälpt mig sy en kudde av det så ska jag ladda upp fler bilder på den också.

Gräns

grans

Vi fick i uppgift att bidra med en poster till årets Screen 2016. Temat var gränds och den skulle vara anpassad för screentryck och vi fick max använda tre färger. Jag tänkte på gränser mellan människor i det vardagliga livet och gjorde postern ni ser ovan.
Vernissage och prisutdelning kommer äga rum den 21 april på Berghs. Spännande.
 

Fridas Kvarter

Till min gode Malmö-vän och skaparkompis Fridas födelsedag gjorde jag en tavla inspirerad utifrån hennes Tumblr.
Då hon är väldigt förtjust i fina fasader och fik så blev det helt enkelt ett kvarter. Fridas Kvarter.
På första processbilden kan ni även se det fina ritbordet i trä som min farfar byggt åt mig. Älskar det. Behöver inte sitta med krökt nacke mer.
 

Ett gäng lerfiguer

Här kommer ett gäng kassa foton av lerfigurer jag inte visat. Gjorda till diverse personer. Det är Sherlock, ljushållare och en Hitgirl till min pappa.

Omänsklig mat - Fanzine

Nu har vi avslutat rums-kursen och börjat med visuell kommunikation och mönsterformgivning, vilket passar mig bättre. Som kom-igång-uppgift skulle vi på mindre än en vecka göra ett fanzine utifrån en matbok vi hade hemma. Antingen inspireras eller gå emot. Den enda jag hade var en stel vegetarisk kokbok, så jag valde helt enkelt att göra en mindre stel. Snarare en aggressiv.
Såhär lyder inledningen i mitt fanzine:

ÄTER DU INTE KÖTT?!
Då får du räkna med en del dumma kommentarer från vissa provocerade köttätare som har ett stort behov av att “hjälpa dig” ur detta dårskap!
Recepten i detta fanzine anspelar på fem kommentarer som icke-köttätare ofta får höra.

För att inte skrämma bort den skeptiska köttätaren med för mycket grönt så är detta fanzine extra rått. Är recepten ändå för mycket kaninmat för din smak? Oroa dig inte, vi har alltid ett alternativ som kan passa dig.

Seriemys

seriemys

Blir inte så mycket illustrerande i skolan just nu. Mest konceptskissande. Därför utnyttjar jag helgen åt att göra små snabba teckningar.
Har kallt i lägenheten så denna teckning blev väl ett slags drömscenario. Vill bara se serier, fika och drunkna i täcken. Men kanske allra mest ha sovande djur runtomkring mig. Målar bort min hund -och kattabstinens. Försöker i alla fall.

Hobbithopp

hobbithopp

Ville testa mina nya fina gouachefärger vi fick investera i till färgläran (hade ju sen innan, men dessa var finare...så köpte de med) så jag ville snabbmåla något litet. Fick blir en hobbit då jag råkat se timmar av The Hobbit-filmernas behind the scenes-material. Nej, jag är inget stort fan av filmerna. De duger väl. Men behind the scenes-materialet var sååå mycket mer intressant än filmerna! Massa koncept och karaktärs-skissande och detaljrika uppbyggnader av miljöer.

Rumsgestaltning

Inte uppdaterat sen början av HDK. Vår första kurs som fortfarande pågår är då Produkt -och rumsgestaltning. Det har varit en hel del workshops och modellbygge. Vilket jag inte är så van vid. Det här med att bygga med kartong är svårt, speciellt när allt jag rör vid blir snett.
Roligast tyckte jag det var när vi på en förmiddag skulle gestalta en rumslighet med hjälp olika medel. Då valde jag ett ett skogsparti med en sten där jag haft picknick. Inga raka linjer behövdes då! Skissade, skrev ut och lekte med lera.

British secret service

british

Efter tågluffen blev jag inspirerad av London. Ville måla röda tegelhus. Även om England var landet jag varit i flest gånger sen innan så blev det en av höjdpunkterna på luffen. 
Så när jag kom hem blev denna skapelse till. En mystisk britt.

Sommar på ribban

sommarparibban

Tack vare coolaste Frida (min kära bokcirkel -och pysselvän) som jobbar med Malmö-arrangemanget Sommar på Ribban så fick jag chansen att göra illustration till en fotovägg.
De ville ha en illustration på temat strandhäng och gärna få med några av Sommar på Ribbans aktiviteter i bilden. Jättekul uppdrag! Synd att jag hann flytta från Malmö innan Sommar på Ribban satt igång. Kan tipsa er Malmö-bor att dra dit, en massa roliga gratis aktiviteter varje dag!

Målade på 4 stycken A3:or så den inte skulle behöva förstoras upp allt för att bli en 2 meters hög vägg. Momi som har mer mattehjärna än mig fick hjälpa till att räkna ut skalan, så jag visste hur stora ansikten jag skulle måla.